Опоблок оскаржить в суді підвищення тарифів на тепло

Опоблок оскаржить в суді підвищення тарифів на тепло

Розглядається і сама можливість НКРЕКП встановлювати комунальні тарифи

«Опозиційний блок» оскаржить нові комунальні тарифи в суді. Про це заявив лідер Київської організації «Опоблоку» Олександр Пузанов, коментуючи підвищення тарифів на тепло з 1 липня.
«В Україні немає вільного ринку газу, тому ні про яку «ринкову» ціну на газ і про її вплив на тепловий тариф не може бути й мови. У підприємств теплокомуненерго та інших споживачів немає можливості вибирати, у кого і за якою ціною купувати газ. Ціни повністю регулюються державою і визначаються постановами Кабінету міністрів. Тобто, з одного боку держава встановлює захмарні тарифи, за якими платить населення, а гроші отримують комерційні підприємства, а з іншого - збирається витратити на субсидії з державного бюджету суму, що дорівнює 3,8% ВВП», - зазначив Пузанов.
Він підкреслив, що законність комунальних тарифів «Опозиційний блок» оскаржує в суді. Розглядається і сама можливість НКРЕКП встановлювати комунальні тарифи.
Пузанов нагадав, що пленум Верховного Суду України в останні дні травня прийняв рішення звернутися до Конституційного суду за роз'ясненням, чи є у НКРЕКП право встановлювати тарифи на газ і електроенергію. В «Опоблоці» впевнені, що такого права немає, і саме прийняття нових тарифів абсолютно незаконно.
Нагадаємо, НКРЕКП підвищила тарифи на теплову енергію та послуги центрального опалення для населення майже удвічі з 1 липня 2016 року.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: