До кінця літа холодна вода подорожчає на 30%

До кінця літа холодна вода подорожчає на 30%
ua-reporter.com

Підвищення тарифу пов'язане зі збільшенням вартості електроенергії, а також зміною податкового законодавства

Холодна вода для киян до початку осені подорожчає приблизно на 30% - до 13,43 гривень/кубометр. Про це повідомив голова правління і гендиректор ПАТ «АК «Київводоканал» Дмитро Новицький, пише «Інтерфакс-Україна».

«На сьогоднішній день мова йде про зростання трохи більше ніж на 30%, тобто до 13,43 гривні/кубометр. Ми очікуємо підвищення після проходження всієї процедури (узгодження з Нацкомісією з регулювання в сфері енергетики і комунальних послуг – ред.) – це від 1 липня до 1 вересня ", - сказав він.  

За словами Новицького, підвищення тарифу на холодну воду пов'язане зі збільшенням вартості електроенергії, а також зміною податкового законодавства.

«Ми говоримо про коригування тарифу, пов'язаного зі зростанням вартості електроенергії. За останній рік вартість електроенергії збільшувалася 5 разів. Також були внесені деякі зміни в податкове законодавство, і змінився порядок та обсяг сплати відповідних податків. І ми також повинні це передбачити в тих змінах, які ми плануємо провести», - пояснив гендиректор «Київводоканалу».

Як відомо, з 1 липня тарифи на гарчу воду для мешканців Києва зростуть майже удвічі – до 78 гривень за кубометр.

З 1 березня тариф на електроенергію зріс в середньому на 25% і становить 57 копійок – 1,56 гривні за кіловат.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: