В Україні вже присутній контингент НАТО: Туск розкрив деталі

В Україні вже присутній контингент НАТО: Туск розкрив деталі
Дональд Туск розповів, які військові фахівці НАТО вже в Україні
фото: PAP

За словами польського прем'єра, НАТО сьогодні допомагає Україні настільки, наскільки це можливо

На території України вже присутні військові фахівці НАТО. Йдеться про інструкторів та спостерігачів. Про це завив премʼєр-міністр Польщі Дональд Туск, пише NaTemat.pl.

Зазначається, що Туск, відповідаючи на запитання щодо допомоги Києву з боку альянсу, зазначив, що НАТО вже багато чим допомагає, але не хоче втручатися безпосередньо в конфлікт через загрозу ядерної війни.

«НАТО сьогодні допомагає настільки, наскільки це можливо. Україна не зможе впоратися без допомоги альянсу. Там уже є спостерігачі та інженери (НАТО). Подивимося, як піде, але ви знаєте, що ніхто не хоче прямого конфлікту», – сказав польський прем'єр.

Нагадаємо, незважаючи на те, що Україна потребує більше підтримки західних союзників, українське військове і державне керівництво не зверталося до Альянсу з проханням направити війська НАТО в Україну. Про це заявив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг в інтерв'ю агентству ANSA.

Раніше повідомлялося, що НАТО конфіденційно та неофіційно визначило принаймні дві «червоні лінії», у разі перетину яких можливе пряме втручання Альянсу у війну в Україні. 

Наразі немає оперативних планів, які б передбачали відправку військ НАТО в Україну, а «червоні лінії», про які йтиметься, треба розглядати лише як можливі плани на випадок надзвичайних ситуацій, як-от залучення у війну в Україні третіх сторін.

Читайте також: 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: