В одному з найстаріших вишів США будуть викладати курс про російську гібридну загрозу

В одному з найстаріших вишів США будуть викладати курс про російську гібридну загрозу

Курс буде викладатися в Джорджтаунському університеті

Курс буде «охоплювати російську доктрину і ідеологію, яка закладає основу для глобального імперіалістичного бунту Кремля»

У Джорджтаунському університеті у Вашингтоні вирішили викладати студентам курс про російську гібридну загрозу. Інформація про це міститься на сайті, де представлені курси різних навчальних закладів. Курс стартує навесні 2019 року.

«Кібератака проти Естонії в 2007 році, вторгнення в Грузію в 2008 році, анексія Криму в 2014 році. Боти, тролі і інформаційні операції. Маніпулювання, вплив і заперечення. «Нелегали», «патріотичні хакери» і «маленькі зелені чоловічки». Олігархи, компатріоти і корисні дурні. Після виборів в США в 2016 році зросла поінформованість про новий спосіб ведення війни Кремлем і про те, як він націлився на наше суспільство і громадян», - йдеться в описі курсу.

Курс буде «охоплювати російську доктрину і ідеологію, яка закладає основу для глобального імперіалістичного бунту Кремля», сказано на сайті вузу. Під час курсу планується розгляд прикладів, а також дослідження тактик і операцій, буде вивчатися і історія подібних тактик ведення гібридної війни. «Матеріали курсу будуть приводитися з перших рук тих, хто знаходиться на передовій лінії виявлення тіньової війни Кремля і протидії їй», - обіцяють автори курсу.

Вести курс буде американська журналістка-аналітик, експерт з інформаційної війни Моллі Маккей.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: