Найсильніша за 70 років повінь у Росії: генпрокуратура РФ знайшла винних

Найсильніша за 70 років повінь у Росії: генпрокуратура РФ знайшла винних
Масштабні паводки торкнулися відразу кількох регіонів Росії
фото з відкритих джерел

Краснов пообіцяв притягнути до відповідальності всіх винних у масштабних паводках

Генеральний прокурор Росії Ігор Краснов назвав незастосування гідрологічної мережі для прогнозування паводків причиною масових повеней у регіонах, пише The Moscow Times. 

«Відсутність достовірної інформації про показники надходження води у відповідальний момент не дозволило запобігти глобальному затопленню територій кількох регіонів. Це стало однією з причин надзвичайної події», – сказав він.

За його словами, він вимагав від міністра природних ресурсів Олександра Козлова та голови Росгідромету Ігоря Шумакова усунути порушення у січні, але вжиті заходи виявилися неефективними. Краснов пообіцяв притягнути до відповідальності всіх винних у масштабних паводках.

«Першочерговим та загальним завданням зараз є надання допомоги постраждалим та ліквідація негативних наслідків. Надалі ми обов'язково досягнемо відповідальності всіх винних», – заявив він.

Нагадаємо, масштабні паводки торкнулися відразу кількох регіонів Росії, найбільше дісталося Оренбурзькій, Курганській та Тюменській областях. На сьогоднішній день затоплено понад 14 тисяч будинків у 30 регіонах Росії. Жертвами повені в Оренбурзькій області стали щонайменше 7 людей.

Читайте також: Сім'я мера затопленого Орська веде розкішний спосіб життя за кордоном – ЗМІ

На Курганщині через паводки вода затопила старі уранові свердловини родовища «Добровільне», де видобуток веде «Росатом». Активісти зауважують, що заражена ураном вода могла потрапити до річки Тобол. Про це повідомляє Сибір.Реалії з посиланням на «Агентство». Група регіональної екологічної організації «Фонд громадського контролю за станом довкілля та благополуччям населення» напередодні опублікувала відео. На ньому видно, що весь простір між селами Звіриноголовське та Труд і Знаніє затоплено водою. Саме тут знаходиться «Добровільне».

Читайте також: Потоп в Оренбурзі: соцмережі висміяли символізм прапора міста

Раніше вже повідомляли, що паводки в Росії можуть спричинити епідемію сибірської виразки.

Нагадаємо, у Курганській та Томській областях країни-агресорки розпочали евакуацію через повінь. Рівень води у р. Тобол підвищився, також прискорилася течія, а у Томську прорвало дамбу і під воду вже пішла дорога.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: