Рада дозволила мобілізацію ув’язнених, Коломойський отримав нову підозру. Головне за 8 травня

Рада дозволила мобілізацію ув’язнених, Коломойський отримав нову підозру. Головне за 8 травня
фото: Depositphotos

Мобілізуватися до війська отримали змогу лише засуджені за нетяжкими статтями

Нардепи дозволили мобілізувати увʼязнених до лав ЗСУ, Коломойському повідомили про підозру в організації замовного вбивства, Рада ухвалила продовження дії воєнного стану та мобілізації. «Главком» склав добірку новин 8 травня, щоб ви були в курсі головних подій:

Верховна Рада дозволила деяким категоріям увʼязнених мобілізуватися до лав ЗСУ

Верховна Рада дозволила деяким категоріям увʼязнених мобілізуватися до лав ЗСУ. Законопроєкт №11079-1 ухвалено у другому читанні 279 голосами. Депутат Олексій Гончаренко зауважив, що, як співавтор цього законопроєкту давно відстоював позицію, що «увʼязнені за нетяжкі статті повинні мати право на захист своєї Батьківщини. Він звернув увагу, що засуджені за тяжкі злочини: умисне вбивство, зґвалтування, сексуальне насильство, за злочини проти основ національної безпеки, не будуть мобілізовані.

Коломойський отримав підозру в організації замовного вбивства

Олігарху Ігорю Коломойському повідомили про підозру в організації замовного вбивства директора однієї з юридичних компаній. За даними слідства, підозрюваний, діючи з мотивів особистої помсти, замовив вбивство директора однієї з юридичних компаній за невиконання вимог щодо анулювання та визнання недійсними рішень загальних зборів акціонерів відкритого акціонерного товариства.

Рада продовжила дію воєнного стану та мобілізації в Україні

На сьогоднішньому засіданні Верховна Рада проголосувала за продовження дії воєнного стану та загальної мобілізації в Україні. Цей правовий режим діятиме щонайменше ще 90 днів, а саме до 11 серпня 2024 року. Це вже одинадцяте продовження від початку повномасштабної війни.

Україна наздогнала Росію у виробництві дронів-камікадзе

Україна наздогнала країну-агресорку щодо кількості виробництва безпілотників, схожих на Shahed-131 та Shahed-136, а також у виробництві інших ударних безпілотників. Генеральний директор «Укроборонпрому» Герман Сметанін заявив, що підписано низку контрактів з приватними виробниками, переважно це стосується ліцензійного виробництва. Він додав, що для розробки нових видів озброєнь залучено велику кількість приватних підприємств-розробників, науковців. 

Ліна Костенко та Валерій Залужний отримали звання «Почесного громадянина Києва»

Ексголовнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний і українська поетеса та письменниця Ліна Костенко отримали звання «Почесного громадянина міста Києва». Відповідне рішення було прийняте на сьогоднішній сесії Київради. «Сьогодні столиця, рішенням Київради, висловила свою шану та повагу і нагородила званням «Почесний громадянин Києва» двох людей, які є справжніми моральними авторитетами для киян і всіх українців, – Ліну Костенко та Валерія Залужного», – написав мер Києва Віталій Кличко.

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

За два роки великої війни вироки в Україні два отримали десятка іноземців, які незаконно переправляли осіб через державний кордон
Перегони на човнах. Як іноземці «рятують українців від війни» і що їм за це буває Війна і право
У кожній з груп захворювань можуть бути як повністю придатні, так і непридатні чоловіки
Придатні для військової служби поділятимуться на чотири категорії – Міноборони
Із середини травня розпочнеться переогляд на підтвердження придатності до служби тих людей, які були визнані обмежено придатними
Стало відомо, коли в Україні розпочнеться повторний огляд обмежено придатних
Фермери наголошують, що працівники з Азії чи Африки не зможуть вирішити проблему, так як «декого з них цікавлять лише документи та можливість поїхати до Західної Європи»
Польські фермери у розпачі: через воєнний стан українці не приїдуть на збір полуниці
«Якщо не вирішити проблему саме розрахунків із «зеленими інвесторами», тоді ніколи ми цю децентралізовану генерацію не побудуємо», – заявив Омельченко
Виплата боргів «Гарпоком» та «Укренерго» стимулюватиме розвиток розподіленої генерації – Центр Разумкова
Силоміць у Литві ніхто не буде збирати українських чоловіків і відвозити в Україну
Литва готова допомогти Україні у поверненні чоловіків призовного віку, але є нюанс
Монро жалкує, що не оновила свої дані у військкоматі раніше
«У мене були страхи». Блогерка Монро розповіла, як оновлювала дані в ТЦК
Як пояснив чоловік, перед явкою до військкомату він напився, через що на наступний день почував себе погано
На Хмельниччині чоловік не з'явився до ТЦК через похмілля: як його покарали
Якщо громадянин не підлягає мобілізації, то йому потрібно мати при собі відповідні військово-облікові документи з відмітками
Водіїв фур можуть мобілізувати на кордоні? Роз'яснення від ТЦК
Дата публікації новини: