Українці заблокували паспортний сервіс у Варшаві

Українці заблокували паспортний сервіс у Варшаві
Українці просять нести їм їжу та ліки, оскільки вони планують блокувати сервіс до останнього
фото: скріншот відео

«Звичайно, що люди обурені, люди заплатили гроші, люди не можуть отримати свій паспорт, свої документи, за які вони заплатили»

300 українців заблокували паспортний сервіс у столиці Польщі з вимогою видати їм паспорти. Люди отримали повідомлення, що документ готовий, але відмовилися від його видачі, повідомив спеціаліст зі справ легалізації поїздок та роботи іноземців у Польщі Євген Семеняка.

«Дуже складна ситуація, сьогодні у Варшаві це ДП «Документ» – 300 людей написали, що вони його блокують, щоб туди ніхто не заходив і не виходив», – заявив він.

За словами Семеняки, українці, які блокують сервіс, пишуть, щоб їм не було ліків та їх, після чого вони там планують стояти до останнього.

«Тут відбувається жах. До прикладу, вчора, сьогодні люди приїжджають забирати документи, вони отримали смс, що документ готовий. Наприклад, вчора це (інформація про надання консульських послуг, – ред.) з’явилося тільки про 10-й ранку, люди приїхали на 7-му, на 9-ту ранку, вони вже там стоять забрати документи», – заявив він.

Семеняка додав, що про 9-й ранку все було добре, а вже за рік люди сказали, що «ми вам документи не видамо, робіть, що хочете, до побачення». «Звичайно, що люди обурені, люди заплатили гроші, люди не можуть отримати свій паспорт, свої документи, за які вони заплатили», – наголосив він.

Семеняка також, що від працівників служби мало що залежить, адже «їм також було постфактум повідомлено». За словами, українці викликали поліцію, проте допомогти та не може.

Таким чином, Міністерство закордонних справ наказало всім консульствам України  припинити надання послуг особам призовного віку. Про це йдеться в листі за підписом першого заступника міністра закордонних справ Андрія Сибіги, який є у розпорядженні Zn.ua.

До слова, закордонні підрозділи державного підприємства «Документ»  перестали видавати готові документи  українцям через технічні причини, пов’язані зі зняттям відбитків пальців. Протест подачі заявок на виготовлення нових паспортів продовжується у звичайному режимі.

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба повідомив, що інформація про те, що українським чоловікам за кордоном надано надання консульських послуг,  відповідає умовам сьогодення  та рішення є справедливим. Він нагадав, що обов’язок оновлювати свої документи в ТЦК існував і до ухвалення нового закону про мобілізацію.

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: