Вперше автомобільну компанію оцінили у трильйон доларів

Вперше автомобільну компанію оцінили у трильйон доларів
Компанію Ілона Маска оцінили у понад трильйон доларів
Фото з відкритих джерел

Ринкова капіталізація Tesla перетнула позначку у трильйон доларів

У понеділок компанія Tesla приєдналася до неофіційного клубу компаній з ринковою вартістю понад трильйон доларів, що стало ключовою віхою в історії виробника електромобілів.

Виробник найбільш продаваного електромобіля в усьому світі – седана Model 3, зараз є другою найшвидшою за ростом компанією, яка досягла цієї позначки – минуло трохи більш як 11 років з моменту її публічного дебюту у червні 2010 року.

Кращий результат вдалося показати лише компанії Facebook. Однак її ринкова капіталізація зараз нижча за трильйон доларів.

Іншими американськими компаніями з капіталізацією у трильйон доларів є Apple, Microsoft, Alphabet (материнська компанія Google) та Amazon.

У понеділок, після оголошення квартальних звітів, акції Tesla підскочили на 13%, що стало найбільшим стрибком протягом одного дня з 9 березня 2021 року. Торги закрилися на рекордно високому рівні у $1024,86 за акцію, що підняло ринкову капіталізацію вище трильйона.

Статки засновника і керівника компанії Ілона Маска також різко зросли. За даними Bloomberg, Маск зараз є найбагатшою людиною у світі зі статком близько $252 млрд.

Маск також є найбільшим акціонером Tesla з майже 17% акцій.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: