"Як я маю підготуватися до чемпіонату Європи, якщо гроші кудись зникли", - легкоатлет

На чемпіонат Європи наших легкоатлетів відправляють так само як... енкаведисти засилали на фронт штрафників.

а початку липня у Голландії відбудеться чемпіонат Європи з легкої атлетики у якому візьме участь наша команда напівмарафонців. Хлопці боротимуться як у командному так і в індивідуальному заліку. Про те, в яких умовах спортсмени готуються до цього чемпіонату, "Експресу" розповів бігун на довгі дистанції Олександр Матвійчук.

- Мені важко підібрати цензурні слова щоб описати ставлення до нас керівників спорту, - розповідає  Олександр Матвійчук. - Це просто знущання над нами.

- Що ти маєш на увазі?

- Підготовка до такого змагання вимає певних фінансових витрат. Людям потрібно провести централізовані збори, але я вже й забув, що таке тренувальний збір. Нам кажуть, їдьте і привезіть медаль. І коли ми це зробимо, вони скажуть, от які ми молодці, от як ми підготували команду. Я офіційно заявляю, ніхто нашу команду не готує. На підготовку до цього Євро, як і до всіх інших офіційних змагань, не виділяють жодної копійки. Жодної. Більше того, мене навіть позбавили зарплати у нашому спорткомітеті. При чому вже давно. За що я маю готуватися? Коли я запитав, де моя зарплата, мені сказали, що в державі важкі часи і все йде на АТО. Я, звісно, не проти, але ж не всю зарплату віддавати! У мене дитина мала, за що її годувати? Як сім"ю утримувати? Таке враження, що держава воює в АТО лише коштом спортсменів.

Ми ж не просимо по п"ять на рік мегакрутих зборів на Кіпрі чи ще десь. Зробіть один-два тут, в Україні. В Польщу автобусом вивезіть, щоб нікуди не летіти. Зробіть скромні збори, але зробіть. Ні. Ви вбивайте своє здоров"я, забирайте зі своїх сімей останні гроші, а медалі покладіть нам на стіл, щоб ми мали як відзвітуватися за успішно пророблену роботу. Ось такий у нас підхід до спортсменів. При чому так було і за попередньої влади, і так є тепер. Нічого не змінилося. Гроші як розчинялися десь нагорі, так і зникають. До нас нічого не доходить. Я просто не розумію, як я маю підготуватися до цього чемпіонату Європи.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: