Вишеградська четвірка відправить військових до країн Балтії

Вишеградська четвірка відправить військових до країн Балтії

План здійснюється на прохання Литви, Латвії та Естонії, що висловлюють побоювання з приводу агресивної політики з боку Росії

Країни Вишеградської четвірки - Чехія, Угорщина, Польща та Словаччина - збираються наступного року відправити до країн Балтії об'єднаний військовий підрозділ з 600 солдатів. Про це заявив міністр оборони Чехії Мартін Стропніцький, передає Радіо Прага.

«Вишеградська четвірка в 2017 році відправить до країн Балтії свій об'єднаний підрозділ», - цитує Стропницького видання.

Вказано, що офіційно пропозицію буде висунуто під час липневого саміту НATO в Варшаві.

«Військовий підрозділ Вишеградської четвірки, який, ймовірно, має складатися з 600 солдат, буде діяти в рамках посилення присутності сил НATO в східному регіоні. План здійснюється на прохання Литви, Латвії та Естонії, що висловлюють побоювання з приводу агресивної політики з боку Росії», - йдеться у повідомленні.

За словами Стропніцького, підрозділ Вишеградської групи буде в рамках навчань налагоджувати взаємодію з силами країн Балтії.

Керівник оборонного відомства Чехії також підтвердив план зі створення до 2019 року ще одного бойового підрозділу Вишеградської четвірки для сил швидкого реагування Battle Group EU.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: