В Києві 24 серпня відбудеться щорічний забіг у вишиванках

В Києві 24 серпня відбудеться щорічний забіг у вишиванках

Цього року до цієї спортивної акції долучається українська діаспора в США та Канаді

У столиці України 24 серпня вже третій рік поспіль відбудеться грандіозний забіг у вишиванках. Цього року до цієї спортивної акції долучається українська діаспора в США та Канаді. Про це розповів організатор акції «Забіг у вишиванках», президент марафонського клубу «Тарас Бульба», кращий марафонець Європи 2007 року, тренер Олександр Кузін на прес-конференції в прес-центрі «Главкому».
«Моя ідея не знаходить підтримки у вищих ешелонах влади, тому я зі своїми однодумцями це все організовуємо самі. Я не маю на меті на цьому заході заробляти гроші, це нівелює саму ідею. Я розумію, що важливо популяризувати масовий спорт. Адже біг - це корисно для здоров’я. Тим більше, здорово пробігти дистанцію у вишиванці зі святковим настроєм та в колі друзів», - говорить Кузін.
За його словами, щороку кількість учасників зростає. Минулого року участь в марафоні взяло не менше 600 людей. Цього року очікують збільшення охочих позмагатися. Організатори пропонують обирати для себе наступні дистанції: для дорослих 5 або 10 км, а для дітей – 100 або 500 м.
Окрім забігу в Києві, така ж акція відбудеться і за кодоном.
«Я радий, що такі «crazypeople» як ми є серед нашої української діаспори. Тому цього року до акції в Києві долучаються Нью-Йорк, Чикаго (США) та Торонто (Канада)», - не без гордості розповідає спортсмен.
Тренер радить підготуватися до забігу. Перш за все варто обстежитися в лікарів, аби уникнути неприємностей зі здоров’ям.
Запис прес-конференції можна подивитися тут:

Партнером акції «Забіг у вишиванках» є Федерація любителів спорту.
Інформаційний партнер – «Главком»

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: