В Європарламенті з’явився доповідач щодо безвізового режиму з Україною

В Європарламенті з’явився доповідач щодо безвізового режиму з Україною

Доповідачем профільного комітету Європарламенту з питань безвізового режиму між Україною та ЄС у вівторок призначено представницю Європейської народної партії (ЄНП) Марію Габріель.

Про це повідомляється на сайті європейської інституції.

Варто зауважити, що Габріель, яка представляє в Європарламенті Болгарію, є також доповідачем щодо безвізового режиму між ЄС та Грузією та двосторонньої угоди щодо скасування віз між ЄС та Перу.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що доповідачем щодо безвізового режиму для України буде представник Європейської народної партії (ЄНП), члени якої неодноразово висловлювалися на підтримку скасування віз для українців.

Як відомо, Єврокомісія 20 квітня оголосила про подання законодавчої пропозиції щодо візової лібералізації для України.

Процедура підготовки та розгляду документа в Європарламенті забирає не менше місяця. Після схвалення в ЄП він має бути затверджений Радою ЄС.

Водночас, деякі країни-члени ЄС хочуть синхронізувати рішення український безвізовий з іншими, масштабнішими рішеннями – зокрема, про загальний механізм призупинення безвізу.

Посол в України ЄС підтвердив також, що в Брюсселі обговорюють перенесення безвізового рішення щодо України.

В п’ятницю ввечері від представників декількох країн-членів пролунали різкі заяви, зокрема, глава МВС Франції заявив, що безвізовий для України – не питання найближчих місяців.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: