Українська прокуратура відкрила справу через затримання Умерова

Українська прокуратура відкрила справу через затримання Умерова
news.bigmir.net

Прокуратура АР Крим нагадала, що Умеров є патріотом України і завжди виступає проти окупації Криму, у зв’язку з чим його звинувачують у вчиненні публічних закликів та дій, направлених на «зміну територіальної цілісності Російської Федерації».

Прокуратура АР Крим розпочала кримінальне провадження за фактом затримання в окупованому Криму заступника голови Меджлісу Ільмі Умерова.

Про це повідомляє прес-служба відомства.

«Встановлено, що 12 травня 2016 року озброєними співробітниками незаконного утвореного на території анексованого Російською Федерацією півострову Крим органу безпеки – підрозділу ФСБ РФ, на підставі рішень так званих судів, прийнятих за клопотанням «органів прокуратури в Криму», всупереч чинному законодавству України, затримано заступника голови Меджлісу Ільмі Умерова, після чого проведено обшук у його будинку», – йдеться у повідомленні.

 «Однак відповідно до Закону України «Про забезпечення прав і свобод громадян та правовий режим на тимчасово окупованій території України» територія півострову Крим є невід’ємною частиною території України. Дії Російської Федерації щодо його анексії не визнає жодна цивілізована країна світу, оскільки це є грубим порушенням норм міжнародного законодавства та  неприпустимим в цивілізованому світі», – додали у відомстві.

Як відомо, Умерова затримали у четвер в Криму як підозрюваного у справі про заклики до порушення територіальної цілісності Росії. Пізніше його відпустили під підписку про невиїзд.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: