Україна зможе щороку зменшувати імпорт природного газу на 1-1,5 млрд - Порошенко

Україна зможе щороку зменшувати імпорт природного газу на 1-1,5 млрд - Порошенко

Президент проводить засідання Національної Ради Реформ з питань енергоефективності

Президент Петро Порошенко заявив, що Україні вдалося суттєво знизити імпорт газу, обсяг якого на сьогодні значно менший, ніж обсяг реверсних постачань, які ми змогли забезпечити завдяки ефективній співпраці з Європейським Союзом. За підсумками минулого року частка імпорту газу з Росії в 1,7 разів була меншою, ніж обсяг імпорту газу з Європи. Про це він сказав під час засідання Національної Ради Реформ з питань енергоефективності.
За словами глави держави, якщо у 2013 році 92% імпортного газу ми отримували з Росії, то в 2014 році знизили цей показник до 74%. За підсумками минулого року він склав вже 37% - з тенденцією до скорочення. Цього року відсоток складає нуль, наголосив президент.
«Вже сьогодні не ми, як всі 22 роки історії України, ходили з протягнутою рукою і просили чи не дасть нам країна-агресор трохи газу, а вже до нас стукають у двері і пропонують – чи не купили б ми трохи російського газу по конкурентній ціні», - сказав Порошенко.
«Впровадження заходів з енергоефективності може значно скоротити і рахунки домогосподарств, про які сьогодні так багато говорять політики», - підкреслив Порошенко.
Він наголосив, що проведення даної реформи дозволить впродовж п’яти років зменшувати імпорт природного газу на 1-1,5 млрд м3 щороку, скорочувати витрати держави на субсидії на 3-5 млрд грн щороку.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: