Україна зменшує закупівлі російського коксу

Україна зменшує закупівлі російського коксу

Виробники російського коксу шукають інші ринки на заміну українському

Один із ключових російських виробників коксу ПАО «Кокс», яке входить до структури Промислово-металургійний холдинг, за результатами 2018 року зафіксувало зменшення виручки від постачань продукції на ринок України – із 4 млрд. рублів до 460 млн. рублів. Про це пише російське видання «Коммерсантъ».

Інша структура цього холдингу – ЦОФ «Березовская» – припинила постачання коксівного вугілля для Дніпровського металургійного заводу. Загалом же протягом січня-червня 2019 це підприємство зменшило експорт коксівного вугілля до України на 35,7% до 193,6 тисяч тон.

Підприємство «Алтай-Кокс» шукає виходи на ринки Індії і Туреччини. Зі свого боку українське підприємство «Арселорміттал Кривий Ріг» скоротило закупівлі коксу до 10% від щомісячних потреб після встановлення в 2017-18 роках коксових батарей. Закупівлі для цього підприємства здійснюються із Польщі і РФ. 

Загалом же за січень-травень 2019 року за даними Євразійської економічної комісії РФ експортувала в Україну 366,4 тисяч тон коксу на 103 млн. доларів. Порівняно із подібним періодом 2018 року скоротилися як об’єми постачання так і їх вартість – на 26,5% і на 33,2% відповідно.

На фоні введення обмежень на експорт і транзит вугілля РФ в червні 2019 року було зафіксовано зменшення об’ємів закупівлі Україною вугілля всіх марок на 83,5% порівняно із відповідним періодом 2018 року. На думку аналітиків це особливо вдарить по експорту російського коксу і коксівного вугілля до України.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: