У Порошенко є план зі звільнення політв'язнів, - Полозов

У Порошенко є план зі звільнення політв'язнів, - Полозов

На думку Полозова, у всіх політв'язнів є шанс вирватися на свободу.

Президент України Петро Порошенко зустрівся з адвокатами Надії Савченко Миколою Полозовим і Марком Фейгіном. Після зустрічі з президентом Полозов в ефірі телеканалу «112 Україна» заявив, що у Порошенка є план зі звільнення інших політв'язнів, а також репресованих в окупованому Криму.

«Президент подякував нам за пророблену роботу (звільнення Савченко, - ред.), ми подякуй йому за надану підтримку в цьому питанні. Обговорили, що не тільки Савченко була політв'язнем у Росії, ще є багато людей, чекає велика робота, не тільки в Росії, але і в Криму, де ситуація з кожним днем важча. Є розуміння, є план у президента, як потрібно діяти. Спільне докладання зусиль повинно привести до таких же результатів, як у випадку зі справою Савченко», - зазначив він.

При цьому Полозов підкреслив, що на зустрічі з президентом також обговорювалося питання про переслідування громадян України і татар владою Російської Федерації за етнічною ознакою.

«Оскільки я захищаю Чийгоза (заступник голови Меджлісу, - ред.) у Криму, я підняв питання про переслідування громадян України і татар владою Російської Федерації за етнічною ознакою, про викрадення. Президент запевнив, що приймаються зусилля, щоб забезпечити захист громадянам України на окупованих територіях», - сказав він.

На думку Полозова, у всіх політв'язнів є шанс вирватися на свободу.

«Я переконаний, що і стосовно Карпюка, Клиха, Сенцова, Кольченка, Солошенка, Афанасьєва, Литвинова та інших в'язнів і репресованих у Криму, їм вдасться вирватися на свободу. Чекає важка робота, ми запевнили президента, що готові продовжувати її», - зазначив він.

Що стосується засуджених сьогодні чеченським судом Миколи Карпюка та Станіслава Клиха, Полозов акцентував, що ситуація ускладнена історичною ворожнечею.

«З Карпюком та Клихом дуже складна ситуація, це не тільки у зв'язку з регіоном, де відбувається суд, а й патологічною ненавистю ФСБ до українських націоналістів. Це історична ненависть. Тому тут не стільки політичне замовлення, але й історична ворожнеча, спроба переглянути історію владою Росії. Але, незважаючи на ці труднощі, я впевнений, що вони повернуться додому. Коли такий строк був у Савченко, мало хто сподівався, що через 2 місяці вона буде вдома», - резюмував він.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: