У Москві кажуть, що не засмутились через продовження санкцій ЄС

У Москві кажуть, що не засмутились через продовження санкцій ЄС
depo.ua

Очікувати на зміни зовнішньополітичного курсу РФ через санкції - щонайменше недалекоглядно, кажуть в МЗС Росії

У Москві не будуть надто драматизувати ситуацію довкола продовження Європейським Союзом економічних санкцій проти Росії, заявили в російському МЗС.

У відомстві зазначили, що погіршення економічних зв'язків між Росією і ЄС через санкції не призвело «до відчутних політичних результатів для ЄС» і навряд призведе в майбутньому. «Очікувати на зміни нашого зовнішньополітичного курсу через санкції - щонайменше недалекоглядно. Втрати ж для обох сторін дуже значні. У порівнянні з 2014 роком взаємний товарообіг у 2015 році впав на 40%... Крім того, рестрикції негативно позначаються на загальній економічній ситуації в Європі», - заявили в російському зовнішньополітичному відомстві.

Російський МЗС також висловив сподівання, що коли «ЄС відмовиться від логіки протистояння і стримування», Росія і Євросоюз вийдуть на якісно новий рівень співпраці.

Як повідомлялось, Європейський Союз продовжив економічні санкції проти Росії до кінця січня 2017 року, закликавши Росію сприяти більшому прогресу у встановленні миру на сході України.

ЄС і США запровадили санкції проти Росії у галузі оборони, енергетики та фінансів у липні 2014 року через роль Москви у конфлікті на Донбасі. У відповідь Росія, яка заперечує пряму участь у конфлікті, заборонила імпорт сільськогосподарської продукції з ЄС.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: