Росія підтягує війська до Казахстану? Росіянам заборонили викладати інформацію в соцмережах

Росія підтягує війська до Казахстану? Росіянам заборонили викладати інформацію в соцмережах

На сайті уряду Оренбурзької області 20 травня близько 17:40 з'явилося дивне повідомлення, датоване 23 травня. Менше ніж через годину воно було видалено.

Видання openrussia.org встигло зберегти цей текст і опублікувало повний текст на власному сайті.

В ньому повідомляється, що останні події в Казахстані – антиурядові протести – є актом русофобії та ініційовані «заокеанськими ворогами» та «нацистами».

Як повідомлялося в ЗМІ, у Казахстані на акціях протесту проти поправок до земельного законодавства затримані кілька десятків активістів, а також журналісти ряду видань, включаючи казахстанське підрозділ "Радіо Свобода" і "Нову газету". Журналістів пізніше відпустили.

Ці події, як випливає з повідомлення Уряду Оренбурзької області, яке згодом було видалене, викликали реакцію російських силовиків, – до кордонів з Казахстаном стягуються російські військові. Громадянам Росії заборонили повідомляти про ці переміщення у соціальних мережах.

Нижче наведено текст повідомлення, який було оприлюднено, а згодом видалено владою Оренбурзької області:

«Екстрена нарада Уряду Оренбурзької області про невідкладні заходи у зв'язку з трагічними подіями в північних районах Республіки Казахстан

 Сьогодні, 23 травня, в Уряді Оренбурзької області Урядом Оренбурзької області було проведено екстрену нараду щодо невідкладних заходів у зв'язку з трагічними подіями в північних районах Республіки Казахстан під головуванням Губернатора Оренбурзької області Юрія Олександровича Берга. Були присутні члени Уряду та керівники силових відомств. Зі вступним словом до присутніх звернувся Губернатор Юрій Олександрович Берг:

 - Шановні колеги, дорогі співвітчизники! Ми живемо і працюємо в непрості часи, коли зловісна гідра фашизму знову, як і в 1941 році, піднімає свої смердючі голови. Всі ви знаєте, з якими жахливими утисками стикаються прості російські люди на Україні. Брудний чобіт американських інтервентів порушив кордони російського світу. Але бандерівці - не єдина загроза для нашої Батьківщини.

 Казахстан, з яким ми завжди намагалися підтримувати дружні і добросусідські відносини показав своє справжнє обличчя, на якому тепер чітко проступив звіриний оскал русофобії і націоналізму. Але ми вже навчилися отримувати нехай і гіркі, але уроки з сучасної історії. Ми будемо діяти чітко і злагоджено, щоб протистояти новим загрозам. І ми готові відповісти на провокації казахських нацистів і їх заокеанських ляльководів.

 Ми, як представники обласного Уряду, повинні зробити все необхідне, щоб виправдати відповідальність покладену на нас Федеральними Органами Влада і особисто Президентом Російської Федерації Володимиром Володимировичем Путіним.

 Про невідкладні заходи вжиті в зв'язку з кризою в північних районах Республіки Казахстан доповідатимуть представники відповідних відомств.

 Далі слово взяв Гаврилов Віктор Анатолійович начальник управління Федеральної служби безпеки по Оренбурзькій області:

 - Юрію Олександровичу, перш за все я хотів би звернутися до громадян. І в першу чергу до населення районів, що входять в прикордонну зону Оренбурзької області: Первомайського, Ташлінского, Ілекского, Соль-Ілецого, Акбулакського, Біляївського, Кувандикского, Гайского, ДОМБРОВСЬКИЙ, Ясненської, Светлінскій, Адамавского, Кваркенского, а також міст Орськ і Новотроїцьке.

 Дотримуйтесь спокій! Уряд Російської Федерації, Уряд Оренбурзької області вживає всіх необхідних заходів для підтримки конституційного ладу, для захисту прав і свобод росіян на ввіреній нам території. Боротьба з проявами тероризму, екстремізму, підривною діяльністю казахських націоналістів, і примкнула до них п'ятої колони, вимагає наших спільних зусиль.

 У ситуації, що склалася було б злочином повідомляти в інтернеті про помічених переміщеннях військової техніки та особового складу, обговорювати дії силових відомств РФ, мусувати шкідливі чутки. Здійснюючи поїздки обов'язково перевірте наявність паспорта, тех. паспорта на автомобіль, зупиняйтеся і пред'являйте документи на першу вимогу представника влади.

 Звертайте увагу на підозрілих людей і предмети. Будь-яку інформацію, яка стосується підозрілих предметів, виявлених в місцях роботи, проживання чи масового скупчення людей, а також пересування груп людей і невстановленої техніки, оренди житла або тимчасового поселення незнайомих осіб, що викликають підозру, повідомляйте співробітникам правоохоронних органів.

 Далі слово взяв Начальник управління Міністерства внутрішніх справ по Оренбурзькій області, генерал-майор поліції Давидов Михайло Ілліч:

 - Моїм розпорядженням на 25% збільшено кількість співробітників, що несуть службу, з метою захисту громадського порядку. Налагоджена тісна міжвідомча взаємодія з метою недопущення актів тероризму. Вжито додаткових заходів для забезпечення безпеки Міжнародного аеропорту «Оренбург», залізничних та автобусних вокзалів, великих торгових центрів.

Для забезпечення безпеки в місцях масового скупчення людей до патрулювання вулиць і громадського транспорту будуть так само залучатися козачі дружини Оренбурзького військового козачого товариства і добровольці з числа патріотично налаштованих працівників підприємств області.

Далі слово взяв Начальник Головного управління МНС Росcии по Оренбурзькій області генерал-майор внутрішньої служби Петро Якович Іванов:

- Шановний, Юрій Олександрович, шановні колеги. Нами вжито всіх необхідних заходів для того, щоб запобігти наступну гуманітарну катастрофу. Так співробітниками МНС розпочато розгортання пунктів тимчасового розміщення в Бузулкском і Шарликсом районах здатних прийняти до п'ятдесяти тисяч переміщених осіб. Задіяні всі необхідні ресурси управління МНС по області при логістичної підтримки з центру.

 На сьогодні, в пункті "Шарлик" вже встановлені намети, кухня і їдальня, модуль для адміністрації, пункти пропуску, проведені освітлення і вода. Даний ПВР планується повністю обладнати вже до першого червня. Прямо зараз тривають роботи по здачі в експлуатацію об'єкта "Бузулук".»

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: