Парубій має намір поставити зняття недоторканності з Онищенка на голосування ВР наступного тижня

Парубій має намір поставити зняття недоторканності з Онищенка на голосування ВР наступного тижня

Парубій не виключив, що буде пропонувати поставити це питання на розгляд 5 липня.

Голова Верховної Ради Андрій Парубій має намір внести в сесійний зал проекти постанов про зняття недоторканності, а також про затримання і арешт народного депутата Олександра Онищенка наступного пленарного тижня. Про це він заявив в інтерв'ю телеканалу «Рада», повідомляє прес-служба ВРУ.

«Це дуже резонансне питання. Подібні питання - це завжди великий виклик для парламенту. Тому я весь час підкреслював, що в цьому питанні ми повинні діяти згідно із законом і робити так, щоб не було підстав оскаржувати рішення Верховної Ради України», - заявив він.

«У Верховну Раду надійшло подання на затримання і арешт депутата Олександра Онищенка, і, згідно із законом, регламентний комітет дав необхідний час для підготовки письмових пояснень та винесення рішення, яке зобов'язує мене, як голову Верховної Ради України, поставити це питання на порядок денний сесії. Згідно із законом, не пізніше ніж через 7 днів після рішення Комітету я повинен це питання поставити», - нагадав він.

Парубій не виключив, що буде пропонувати поставити це питання на розгляд у вівторок, 5 липня. Серед інших питань, за словами голови парламенту, планується розглянути великий пакет документів щодо призначень і звільнень суддів.

Нагадаємо, що 29 червня регламентний комітет ВР визнав законним подання ГПУ щодо зняття недоторканності та надання дозволу на арешт нардепа від «Волі народу» Олександра Онищенка. Рішення було прийнято одноголосно.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: