Нове скандальне призначення у системі прокуратури: племінниця одіозного Пісного отримала високу посаду

Нове скандальне призначення у системі прокуратури: племінниця одіозного Пісного отримала високу посаду

До цього Борейко провалила конкурс на посаду керівника Львівської місцевої прокуратури №2

Заступником прокурора Львівської області призначено 33-річну Галину Борейко, яка до призначення на цю посаду працювала начальником відділу організації діяльності у сфері запобігання та протидії корупції прокуратури області. Наказ підписано 24 червня 2016 року. Про це повідомляє прес-служба прокуратури Львівської області.
Галина Борейко є племінницею одіозного Василя Пісного, заступника начальника управління «К» Служби безпеки України. Певний час вона була офіційно прописана у Львові на вулиці Брюховицькій, 236. Сьогодні тут поруч розташовано два будинки. Один з них ще до осені 2014 року належав Ользі Костик, колишній дружині Василя Пісного. А другий будинок досі належить Ганні Борейко, сестрі Ольги Костик і матері новопризначеної Галини Борейко. Саме тут мешкав і сам Василь Пісний, який вже давно був офіційно розлучений з Ольгою Костик, пише ZAXID.NET.
Василь Пісний користується прихильністю теперішнього генпрокурора України Юрія Луценка. Зокрема, Луценко неодноразово розповідав, що Пісний допомагав активістам під час Революції Гідності, називаючи його людиною, яка «від першого до останнього дня працювала на Майдані». Натомість активісти ці слова Луценка спростували.
До речі, рік тому, у липні 2015 року, Галина Борейко брала участь у конкурсі на посаду керівника Львівської місцевої прокуратури №2, юрисдикція якої розповсюджується на Залізничний та Шевченківський райони, проте провалила конкурс – серед 30 кандидатів відібрали 16 претендентів, а вона посіла 22 місце, набравши лише 98,33 бали, з яких 75 балів за знання законодавства та 23,33 бали за «загальні здібності». Для порівняння, найвищий результат становив 169 балів, з яких 99 балів за знання законодавства та 70 – «загальні здібності».
Нагадаємо, 16 червня генпрокурор Юрій Луценко у Львові представив нового прокурора області Юрія Квятківського.
Квятківський з червня 2015 року був прокурором Луганщини, де запам’ятався тим, що запропонував створити на Донбасі спеціалізований суд у справах про сепаратизм, оскільки місцеві суди ігнорують такі справи.
У березні 2010 року Юрій Квятківський був звільнений з органів внутрішніх справ з посади першого заступника начальника ГУ МВСУ в Київській області у зв’язку із хворобою і наступні чотири роки працював у службі безпеки приватних банків – спочатку ПАТ «Банк Кредит-Дніпро», пізніше у ПАТ «Банк Національний кредит». У березні 2014 року повернувся на ту ж посаду у київській міліції, очоливши також Слідче управління ГУ МВС Київщини.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: