Незважаючи на російську агресію, Україна й досі найбільше торгує з РФ

Незважаючи на російську агресію, Україна й досі найбільше торгує з РФ

Сума експорту в Росію за перший квартал склала майже 650 млн доларів

За перший квартал цього року Україна імпортувала товарів більше ніж на 8,6 мільярда доларів, експортувала – на 7,7 млрд. Про це свідчать дані Державної фіскальної служби, надані «Главкому».
Зокрема, обсяг імпорту в Україну з 1 січня по 31 березня 2016 року з країн ЄС склав 3,87 мільярда доларів, Азії – 1,98 мільярда доларів, СНД – 1,7 мільярда доларів.
Також було імпортовано товарів на 688 мільйонів – з Америки, 138 мільйонів – з Африки, 38 мільйонів – з Австралії та Океанії, 231 мільйон – з інших країн.
У топ країн, де Україна закуповує ті чи інші товари, потрапили Китай, Росія, Німеччина, Білорусь, Польща та ін.
Експорт українських товарів в країни ЄС склав 3,196 мільярда доларів, Азії – 2,47 мільярда доларів, СНД – 1,075 мільярда доларів. Сума експорту в країни Африки склала 747 мільйонів доларів, Америки – майже 143 мільйони, Австралії та Океанії – 2 мільйони, в інші країни – 64 мільйони та в невизначені країни – 20 мільйонів.
Якщо аналізувати за окремими країнами, то найбільше своїх товарів, незважаючи на війну на Сході, Україна все ще експортує в Росію. Сума експорту за підсумками першого кварталу дорівнює майже 650 мільйонів доларів. Далі йдуть – Китай, Польща, Єгипет, Туреччина та інші.
Подробиці читайте в матеріалі «Главкому» Україна й досі найбільше торгує з Росією. Свіжі дані митників

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: