Нацбанк знизив облікову ставку до 18%

Нацбанк знизив облікову ставку до 18%

Це стало можливим завдяки уповільненню споживчої інфляції

Правління Національного банку України прийняло рішення про зниження облікової ставки до 18% річних з 27 травня 2016 року. Як повідомляє прес-служба НБУ, це стало можливим завдяки стійкій тенденції до уповільнення споживчої інфляції, яка узгоджується з інфляційними цілями на 2016 і 2017 роки.
«У квітні 2016 року, як і очікувалося, споживча інфляція у річному вимірі знизилася до однознакового рівня (9,8%) уперше за два роки. Водночас у місячному вимірі вона була вищою, ніж у попередні місяці – 3,5%. Останнє було спричинене насамперед скасуванням знижки на природний газ для населення, яка діяла до 31 березня включно. Незважаючи на це з початку року інфляція становила лише 5,1%», - зазнається в повідомленні Нацбанку.
За даними НБУ, уповільненню інфляції сприяло помірне зміцнення обмінного курсу гривні, яке спостерігалося внаслідок покращення зовнішньої кон’юнктури на сировинних ринках та відповідного збільшення надходження валютної виручки в країну. За цих умов Національний банк, дотримуючись режиму гнучкого курсоутворення, купував іноземну валюту для поповнення міжнародних резервів.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: