На Львівщині створено рух «Сила Галичини» - на підтримку вільної економічної зони

На Львівщині створено рух «Сила Галичини» - на підтримку вільної економічної зони

Учасники форуму звернулися до жителів Львівської області з закликом підтримати створення вільної економічної зони.

Сьогодні у Львові відбувся Міжнародний форум «Роль вільних економічних зон у розвитку регіонів: Львівська область». У форумі взяли участь понад 150 осіб, в тому числі, нардепи, депутати Львівської облради, іноземні експерти.

За підсумками заходу глава фракції Радикальної партії у Львівській облраді Юрій Візняк оголосив про створення громадського руху «Сила Галичини», який буде відстоювати створення ВЕЗ у Львівському регіоні.

Створення ВЕЗ на Львівщині також підтримали нардеп від БПП Олег Барна, нардеп від Радикальної партії Олег Купрієнко, радник федерального міністра сільського господарства ФРН Роберт Елерт, а також керуючий партнер дубайської авіакомпанії Alpha Air Олексій Яровий.

5776a0244d7ba-2

Радник міністра ФРН, пан Елерт зазначив, що в силу свого географічного положення Львівська область могла б вести самостійну зовнішньоекономічну діяльність з федеративною Німеччиною.

«Безумовно, для цього є необхідна серйозна законодавча база, що дозволяє регіонам вільно спілкуватися із зовнішніми джерелами фінансування і виступати гарантом залучення інвестицій, в тому числі, і в сільське господарство».

5776a01aea368-3

Нардеп Олег Барна, коментуючи ініціативу про створення ВЕЗ, підкреслив: «Вільна зона - це можливість системно розвиватися підприємництву, малому, середньому і великому бізнесу. Це основа для залучення грошей, що дуже важливо для України». З ним погодився колега по Верховній Раді нардеп Купрієнко.

Глава фракції Радикальної партії у Львівській облраді Юрій Візняк, в своєму виступі заявив, що для стимулювання інвестиційної діяльності регіони повинні мати право на спеціальні пільги та режими.

«Вважаю, що громадські організації можуть зіграти важливу роль в процесах поліпшення інвестиційного клімату у Львівській області», - додав він.

5776a02bf32f3-1

Керуючий партнер дубайської авіакомпанії Alpha Air Олексій Яровий поділився досвідом функціонування ВЕЗ в ОАЕ: «Завдяки ВЕЗ ОАЕ стрімко увійшла в п'ятірку найбільш розвинених економік світу. Я вірю в те, що в Україні будуть знайдені можливості і воля для впровадження кращого світового досвіду щодо стимулювання інвестиційної діяльності».

Учасники форуму звернулися до жителів Львівської області з закликом підтримати створення вільної економічної зони у Львівській області.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: