Меркель: переговорів про Brexit більше не буде

Меркель: переговорів про Brexit більше не буде
Тереза Мей і Ангела Меркель

Голосування за документ у парламенті Британії відбудеться до 21 січня

Після зустрічі з прем’єр-міністром Великої Британії Терезою Мей в Берліні німецький канцлер Ангела Меркель заявила своїй консервативній парламентській фракції, що подальших переговорів щодо Brexit не буде.

Про це заявили два джерела у ХДС/ХСС, повідомляє агентство Reuters.

Співрозмовники також розповіли, що Меркель сказала соратникам, що вживаються зусилля, щоб дати Великій Британії «запевнення» щодо майбутньої угоди.

Мей 11 грудня вирушила у невелике європейське турне, щоб врятувати угоду про Brexit, про яку вона домовилася з Брюсселем, але яку не підтримують британські депутати.

Вона вже зустрілася з голландським прем’єром Марком Рютте та канцлером Німеччини Ангелою Меркель, а потім вирушила до Брюсселя, де її очікує зустріч з керівниками ЄС.

Президент Єврокомісії заявив, що ЄС не переглядатиме угоду про Brexit. Голосування за документ у парламенті Британії відбудеться до 21 січня. 

Як відомо, у понеділок глава британського уряду Тереза Мей відклала на невідомий термін голосування у парламенті з приводу її варіанту угоди про вихід Великої Британії з ЄС, яке мало відбутися у вівторок. Вона пояснила це побоюваннями провалу голосування, а також необхідністю отримати додаткові гарантії з боку Брюсселю, особливо щодо статусу кордону з Ірландією.

Нагадаємо, що офіційною датою Brexit є 29 березня 2018 року.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: