Медведчук лякає наслідками Brexit: Кредитори переглянуть політику стосовно України

Керівник руху «Український вибір - Право народу» прогнозує скорочення макрофінансової допомоги Україні

Економічні труднощі сприятимуть істотному скороченню макрофінансової допомоги для підтримки українського уряду. «Трійка кредиторів», найімовірніше, перегляне кредитну політику щодо України, вважає глава руху «Український вибір - Право народу» Віктор Медведчук.

На його думку, ЄС як політико-економічне об'єднання увійшло в зону турбулентності. Це означає, що в найближчі роки держави - члени ЄС чекає серйозна політична та економічна криза.

«Експерти і політики, навіть ті, хто ще недавно доводив, що на Brexit впевнену перемогу отримають єврооптимісти, сьогодні в повний голос заговорили про розкол і розпад цитаделі євроінтеграції. Тон пораженським настроям задає відомий біржовий спекулянт Джордж Сорос. Він переконаний, що Євросоюз «рухається до безладної дезінтеграції», - пише Медведчук у своєму блозі.

За спостереженнями Медведчука, криза в Європі вже викликав паніку у представників української влади.

«По-перше, в Євросоюзі в найближчі роки будуть займатися вирішенням внутрішніх питань і навряд чи будуть стурбовані проблемами корумпованою, доведеною євроінтеграційними реформами до злиднів України. По-друге, у європейців з'явиться ще один привід відкласти візову лібералізацію для нашої країни. Такі заяви все голосніше звучать з вуст представників офіційного Києва. По-третє, економічні труднощі сприятимуть істотному скороченню макрофінансової допомоги для підтримки українського уряду еврореформаторов. «Трійка кредиторів», найімовірніше, перегляне кредитну політику щодо України», -прогнозує він.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: