Луценко представив нового прокурора Миколаївщини

Луценко представив нового прокурора Миколаївщини

Генпрокурор дав новому прокурору 3-4 місяці для наведення порядку в області

Генеральний прокурор України Юрій Луценко представив нового прокурора Миколаївської області - Тараса Дунаса. Про це повідомила прес-секретар Луценка Лариса Сарган на своїй сторінці в Facebook.
«В кожній області, призначаючи обласного прокурора, я звертаюся до громадськості. Моя позиція дуже проста – я готовий співпрацювати з громадськістю для очищення прокуратури. Але ніхто – ні громадськість, ні мільйонери, ні депутати – не будуть диктувати, хто буде прокурором. Вони можуть вимагати: хто не має бути прокурором. Я це буду чути», - сказав Луценко під час заходу в прокуратурі Миколаївської області.
«Навіть якби не було президентського землетрусу, пов'язаного із резонансним фактом одержання хабара, в якому підозрюється колишній перший заступник голови обласної держадміністрації, я би все рівно міняв обласного прокурора. І не тому, що маю на нього страшний компромат чи маю до нього особисті претензії, і навіть не тому, що мав свого кандидата на цю посаду. Так сталося, що у мене мало знайомих в органах прокуратури і лава запасних не велика. Я би його все одно знімав, тому що областю управляє не офіційна влада, а тіньова. І всі, хто тут сидить, це прекрасно знають», - заявив генпрокурор.
За його словами, прокуратура Миколаївщини не справляється із покладеними на неї завданнями.
«До тих пір, поки слово «мультик» буде асоціюватися у місті та області не з мультфільмами, а з ОЗГ і трупами... До тих пір, поки його покриває одна з найбагатших людей області, яка здобула це багатство тіньовими схемами у морському порту, - прокуратура не виконує свої завдання», - сказав Луценко.
Він дав новому прокурору області термін для наведення порядку законними методами – три-чотири місяці.
Нагадаємо, 29 червня прокурор Миколаївської області В’ячеслав Кривов’яз подав заяву на звільнення з органів прокуратури, і Луценко задовольнив її.
До цього 24 червня Луценко своїм наказом відсторонив Кривов’яза від виконання службових обов’язків прокурора Миколаївської області.

29 червня президент Петро Порошенко звільнив голову Миколаївської обладміністрації Вадима Мерікова.

3 червня 2016 року слідчі Слідчого управління військової прокуратури Південного регіону спільно з СБУ затримали першого заступника голови Миколаївської ОДА, Героя України Романчука та ще трьох чиновників за одержання хабара в сумі $90 тис.

Кримінальне провадження за фактом одержанням хабара розслідується за ч. 4 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або отримання неправомірної вигоди посадовою особою) Кримінального кодексу України.

Приморський районний суд Одеси 8 червня заарештував Романчука на два місяці з можливістю внесення застави в сумі 5,5 млн грн. Військова прокуратура України має намір завершити розслідування цієї справи за півтора місяця.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: