Євросоюз продовжив санкції проти Росії на півроку

Євросоюз продовжив санкції проти Росії на півроку
snip.net.ua

Економічні обмежувальні заходи триватимуть до 31 січня 2017 року

Рада Європейського Союзу затвердила узгоджене раніше Комітетом постійних представників країн Євросоюзу рішення про продовження економічних обмежувальних заходів стосовно Росії на півроку, до 31 січня 2017 року. Про це сказано в комюніке ради.

«З 1 липня 2016 року, Рада продовжив економічні санкції, спрямовані на конкретні сектори російської економіки до 31 січня 2017 року», - йдеться  в комюніке.

Нагадаємо, раніше канцлер Німеччини Ангела Меркель і президент Франції Франсуа Олланд дали зрозуміти лідерам ЄС, що продовження санкцій проти Росії «на жаль, необхідно».

Президент Єврокомісії Жан-Клод Юнкер напередодні заявив, що санкції проти Росії будуть продовжені ще на півроку. Юнкер нагадав, що минулого тижня був у Росії на Петербурзькому міжнародному економічному форумі і зустрічався з президентом РФ Володимиром Путіним. «Під час своїх зустрічей з ним і у своєму виступі я дуже чітко сказав, що Мінські угоди мають виконуватися. Простіше кажучи, чим більше Мінські угоди виконуються, тим більше санкцій знімається», - сказав він.

21 червня Комітет постійних представників країн ЄС (COREPER), що засідав у Брюсселі, погодив продовження економічних обмежувальних заходів щодо Росії на шість місяців. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: