Гринів: Першими європейцями, що померли за Євросоюз, стали українці

Гринів: Першими європейцями, що померли за Євросоюз, стали українці

Нардеп не знає, хто кому більше потрібний: Україні – Європа чи Європі – Україна

У європейських чиновників є небажання вникнути в проблеми України, і це докір європейському світові, Європейському Союзу, адже першими європейцями, які віддали своє життя за ЄС, стали українці. Таку думку в інтерв’ю «Главкому» висловив лідер фракції БПП у Верховній Раді Ігор Гринів.
«Блаженнійший Любомир Гузар колись сказав, що є багато громадян різних держав, які готові померти за свою державу, і він не знає жодного європейця, який готовий померти за Європейський Союз. Чи має перспективи те, за що люди не готові помирати? Парадокс у тому, що першими європейцями, які померли за Європейський Союз, стали українці. Це змінило, на мою думку, якість Європейського Союзу. І я не знаю, хто кому більше потрібний: Україні – Європа чи Європі – Україна», - зазначив політик.
Він також додав, що без розуміння місця України в цій світобудові Європейський Союз не відповість на дуже багато власних питань.
На думку Гриніва, існує проблема геополітичної невизначеності України, немає її інтеграції в реальні європейські структури – міжнародної безпеки, торгівлі, зовнішньої політики, координації. «Відсутність змін та відчутних зрушень у цьому напрямку може стати більшою проблемою для Європи, аніж для України», - резюмував Гринів.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: