Доповідачка Європарламенту з Болгарії пригальмувала скасування віз для України

Доповідачка Європарламенту з Болгарії пригальмувала скасування віз для України

Марія Габріель не є переконаним прихильником ідеї надання Україні безвізового режиму

Доповідач з українського питання Марія Габріель (Болгарія, ЄНП), представляючи в Брюсселі плани своєї роботи, не уточнила, коли вона має намір представити доповідь на розгляд в Європарламенті, а також критично відгукнулася щодо мігрантів з України. Про це повідомляє «Європейська правда».
Дискусія з українського питання відбулася в четвер в Європейському парламенті, де профільний комітет (з питань громадських свобод, правосуддя та внутрішніх справ) провів попередні слухання з питання безвізового режиму для громадян України.
Під час цього засідання доповідач мав право оголосити планову дату представлення доповіді (зокрема, щодо доповіді про механізм призупинення безвізового така дата прозвучала), однак Марія Габріель не стала прогнозувати терміни своєї роботи.
Натомість з її запитань до представника Єврокомісії можна зробити висновок, що Марія Габріель не є переконаним прихильником ідеї надання Україні безвізового режиму.
Зокрема, депутат Європарламенту заявила про міграційну загрозу з боку громадян України: «Відсоток відмови у візах (для тих, хто подорожує з України) близький до 2%, водночас ми бачимо чимало українських громадян, які на нелегальних засадах живуть та працюють в містах Європейського Союзу. Прошу комісію пояснити причини цього».
До дискусії в якості опонентів доповідача долучився представник Польщі, євродепутат Міхал Боні, заявивши про політичну важливість скасування візового режиму: «Дуже важливо підтримати безвізовий для України. Це буде важливо для українських людей, для сприйняття (Євросоюзу) – ми таким чином покажемо, що підтримуємо подальші реформи».
Також про політичну важливість скасування віз заявила представниця місії України при ЄС Любов Непоп.
За процедурою комітет не ухвалюватиме жодних рішень з українського питання доти, доки доповідачка не надасть свій звіт.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: