Депутат БПП пояснив, чому оновити прокуратури вдалося лише на 14%

Депутат БПП пояснив, чому оновити прокуратури вдалося лише на 14%

Парламентарій стверджує, що вибрали кращих з кращих зі «старої гвардії»

Схема, яка була задіяна на кінцевому етапі відбору на посади до прокуратур, мотивувала стару прокурорську систему забирати старих людей. Про це нардеп від БПП Валерій Карпунцов повідомив в інтерв’ю «Главкому».
«Пройшли три людини з рівними можливостями, а далі прокурорські відбирали прокурорських і мотивували до того тих самих народних депутатів, які були широко представлені у всіх комісіях. Депутати ж могли і не йти на такі домовленості, але йшли. Представники всіх фракцій йшли на домовленості», - пояснив він.
Парламентарій переконаний, що нові люди у відомстві – це або нові професійні кадри, або кращі з тих, хто брав участь у конкурсі. «До цього на призначення тої чи іншої кандидатури на посаду прокурора мотивували суб’єктивно: родинні зв’язки, гроші, лобізм через депутатів, Кабмін, Адміністрацію президента. А в даному випадку вже лобіювати було важче», - сказав він.
Нагадаємо, у минулому скликанні Карпунцов уже був депутатом, тоді він входив до складу фракції Віталія Кличка «Удар». Після дострокових виборів він тривалий час працював у Генпрокуратурі: спочатку був старшим помічником з особливих доручень у Генпрокурора Віталія Яреми, потім, уже за часів Шокіна, перебував на посаді заступника голови департаменту із забезпечення роботи керівництва прокуратури.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: