Австрійські банки підозрюють у відмиванні грошей майже 200 українців

Австрійські банки підозрюють у відмиванні грошей майже 200 українців
expres.ua

На даний момент правоохоронні органи Австрії розслідують 14 кримінальних справ проти українців

Австрійські банки заявили правоохоронним органам про імовірне відмивання грошей 197 українцями. Про це повідомили у Федеральному відомстві кримінальної поліції країни, посилаючись на щойно підбиті підсумки 2015 року, пише Deutsche Welle.

Таким чином, кількість українців, на рахунках яких зафіксували підозрілі фінансові транзакції, зросла майже у чотири рази. у 2013 році у відмиванні грошей фінансові установи запідозрили 41 українця. У 2014 році, після ухвалення санкцій ЄС стосовно екс-президента Віктора Януковича та його оточення, кількість підозр зросла несуттєво - до 48. У правоохоронних органах Австрії не коментують, чим може пояснюватися бум підозрілих транзакцій на рахунках українців у 2015 році і про які суми йдеться.

Як повідомили у міністерстві внутрішніх справ Австрії, на даний момент правоохоронні органи розслідують 14 кримінальних справ проти українців щодо відмивання грошей. 

У 2015 році жоден українець не постав перед судом за обвинуваченням у відмиванні грошей. За 2013 і 2014 роки суди розглянули справи двох українців, одного було засуджено.

До України у 2015 році було скеровано 24 запити про надання правової допомоги. Водночас, за період з початку минулого року жодна справа не була передана до суду, уточнили у Міністерстві внутрішніх справ.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: