Зеленський звільнив Залужного з війська, але залишив привілей носити форму

Зеленський звільнив Залужного з війська, але залишив привілей носити форму
Валерій Залужний має право носити військову форму
фото з відкритих джерел

Зеленський звільнив генерала Залужного з військової служби за станом здоровʼя

Президент України Володимир Зеленський звільнив генерала Валерія Залужного з військової служби за станом здоров’я. Про це йдеться в Указі № 309/2024, який оприлюднив Офіс Президента.

«Звільнити генерала Залужного Валерія Федоровича з військової служби у відставку за станом здоровʼя з правом носіння військової форми одягу», – йдеться в ньому.

Нагадаємо, президент Зеленський відправив генерала Валерія Залужного у відставку з посади Головнокомандувача ЗСУ 8 лютого 2024 року. На посаді Головнокомандувача ЗСУ його змінив генерал-полковник Олександр Сирський.

Зеленський погодив кандидатуру Залужного на посаду посла України в Британії. Про це повідомляє пресслужба Міністерства закордонних справ.

8 травня ексголовнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний і українська поетеса та письменниця Ліна Костенко отримали звання «Почесного громадянина міста Києва». Кличко наголосив, що вручив відзнаки Ліні Костенко та Валерію Залужному вдома у Ліни Василівни.

Читайте також: Призначення Залужного послом у Велику Британію: чому МЗС вже місяць тримає тишу?

Як повідомлялося, зробили почесним громадянином столиці Залужного за заслуги у захисті суверенітету України та у відсічі російській збройної агресії під час оборони столиці. Також у проєкті рішення зазначається, що Залужний «користується загальною повагою та авторитетом у територіальної громади Києва».

До слова, колишній головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний став третім генералом, якого Київ призначив послом. До нього були колишній очільник Міноборони, генерал-лейтенант у відставці Андрій Таран та генерал-майор запасу Олександр Поліщук, розповів член комітету Ради з питань нацбезпеки, розвідки та оборони Сергій Рахманін в ефірі Радіо NV. Депутат нагадав, що Тарана працює послом у Словенії, а Рахманін – у Індії.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: