Перше інтерв'ю Юрія Луценка після демобілізації (відео)

Інтерв’ю
Перше інтерв'ю Юрія Луценка після демобілізації (відео)

Колишній генпрокурор повідомив, що більше не братиме участі у бойових діях через інвалідність

Сьогодні, 6 липня, колишній міністр внутрішніх справ та ексгенпрокурор Юрій Луценко, який залишив службу в армії через інвалідність, дав своє перше інтерв'ю після демобілізації. Відео можна переглянути на YouTube-каналі «Главкома» за посиланням.

Нагадаємо, учора Юрій Луценко заявив, що більше не братиме участі у бойових діях через інвалідність. Ексглава МВС не повідомив деталей, але кілька років тому він хворів на онкологічне захворювання. За словами Луценка, тепер він збирається «наближати перемогу як волонтер».

Коли почалася повномасштабна війна, ексгенпрокурор Юрій Луценко пішов служити у тероборону Києва. Пізніше потрапив у Миколаїв та на херсонський напрямок, потім – у Соледар та Бахмут. При цьому він постійно висвітлював діяльність, свою і свого підрозділу, у соцмережах, збираючи сотні лайків та коментарів. Нерідко – хейтерських. У лютому 2023 року головнокомандувач Збройних сил Валерій Залужний призначив капітана Юрія Луценка командиром взводу ударних безпілотних авіакомплексів. Сам Луценко назвав своє призначення рядовою подією, яка відбулася на тлі вуличних боїв у передмісті міста Бахмут Донецької області.

Солдат Луценко раніше в інтерв'ю «Главкому» розповідав, як воював у Бахмуті. Він зокрема стверджував, що підрозділ ЗСУ «Птахи Мадяра» ефективно функціонував лише за допомогою донатів українців та фондів, адже з початку повномасштабного вторгнення держава надала бійцям лише автомати. Також Луценко пояснював, що сучасна війна – це війна саме артилерії та безпілотників. Танки, наприклад, у нашій війні поки не мали жодного значення – вони використовуються обома сторонами як мобільна артилерія. 

«Авіація також не являє собою якийсь вирішальний фактор, при всій повазі до тих, хто там служить. Піхота – найбільш героїчна частина збройних сил, але вона, в основному, є залежною від діяльності артилерії, а остання – від діяльності дронів. Це – головний меседж цієї війни: хто має кращі дрони і точнішу арту, той матиме перевагу», – стверджує ексгенпрокурор.

Зауважимо, Юрій Луценко 1964 року народження, він двічі обіймав посаду міністра внутрішніх справ України (2005-2006, 2007-2010), а також генерального прокурора (2016-2019).

Читайте також інтерв'ю: Юрій Луценко: Мене відкликали із Бахмута за рішенням Зеленського

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: